رویکردهای غیر دارویی رفع طبیعی آریتمی‌های قلب- علیرضا محمودی فرد
رویکردهای غیر دارویی رفع طبیعی آریتمی‌های قلب- علیرضا محمودی فرد
آریتمی‌های قلبی اختلالاتی در ریتم طبیعی قلب هستند که می‌توانند منجر به افزایش یا کاهش ضربان قلب شوند. در حالی که داروها و درمان‌های پزشکی متعددی برای درمان آریتمی‌ها وجود دارد، روش‌های طبیعی و غیر دارویی نیز می‌توانند در مدیریت این شرایط مفید باشند.

پایگاه خبری کلام قلم: آریتمی‌های قلبی اختلالاتی در ریتم طبیعی قلب هستند که می‌توانند منجر به افزایش یا کاهش ضربان قلب شوند. در حالی که داروها و درمان‌های پزشکی متعددی برای درمان آریتمی‌ها وجود دارد، روش‌های طبیعی و غیر دارویی نیز می‌توانند در مدیریت این شرایط مفید باشند. این یادداشت به بررسی روش‌های طبیعی برای رفع آریتمی‌های قلب می‌پردازد و بر شواهد علمی موجود تأکید می‌کند.

تغییرات در شیوه زندگی

رژیم غذایی سالم

رژیم غذایی مناسب از جمله عواملی است که می‌تواند به بهبود عملکرد قلب و کاهش آریتمی‌ها کمک کند. بهبود تغذیه با مصرف مواد مغذی شامل پتاسیم، منیزیم و کلسیم از منابع طبیعی مانند میوه‌ها و سبزیجات می‌تواند به تعادل الکترولیت‌ها کمک کند (Rude et al., 2009). تصوری وجود دارد که مصرف غذاهای فرآوری‌شده و سدیم بالا، می‌تواند خطر آریتمی را افزایش دهد (Larsson et al., 2008).

فعالیت بدنی منظم

ورزش منظم می‌تواند به بهبود سلامت قلب و کاهش خطر آریتمی ضمن بهبود قابلیت‌های فیزیکی و روانی کمک کند. تحقیقات نشان داده‌اند که ورزش متوسط، مانند پیاده‌روی یا دوچرخه‌سواری، می‌تواند ضربان قلب را تنظیم کرده و به کاهش خطر آریتمی کمک نماید (Hoffman et al., 2016).

مدیریت استرس

استرس یکی از عوامل مهم در ایجاد و تشدید آریتمی‌های قلبی است. تکنیک‌های مدیریت استرس، مانند مدیتیشن، یوگا و تمرینات تنفسی، می‌توانند به کاهش استرس و بهبود سلامت قلب کمک کنند. یک مطالعه منتشر شده نشان داده است که مدیتیشن متمرکز و کنترل تنفس می‌تواند به بهبود ریتم قلب کمک کند (Chung et al., 2014).

روش‌های مکمل و جایگزین

مکمل‌های طبیعی

برخی مکمل‌های گیاهی و طبیعی مانند روغن ماهی (غنی از امگا-۳)، زردچوبه و سیر می‌توانند به بهبود سلامت قلب کمک کنند. یک مطالعه در سال ۲۰۱۳ نشان داد که امگا-۳ ممکن است به کاهش آریتمی‌های قلبی کمک کند (Mozaffarian et al., 2011).

طب سوزنی

طب سوزنی یکی دیگر از رویکردهای مکمل است که ممکن است به بهبود ریتم قلب کمک کند. یک مطالعه در سال ۲۰۱۵ نشان داد که درمان‌های طب سوزنی می‌تواند به کاهش علائم آریتمی در برخی بیماران کمک کند (Huang et al., 2015).

خواب کافی

کیفیت خواب به‌شدت بر سلامت قلب تاثیر می‌گذارد. خواب ناکافی و بی‌کیفیت می‌تواند به اختلالات ریتم قلب بالاخص آریتمی‌ها منجر شود. مطالعات نشان می‌دهند که بهبود خواب و افزایش ساعات خواب عمیق می‌تواند تأثیر مثبتی بر سلامت قلب داشته باشد (Gottlieb et al., 2010).

جمع‌بندی و نتیجه‌گیری

در حالی که داروها نقش مهمی در درمان آریتمی‌ها ایفا می‌کنند، رویکردهای طبیعی می‌توانند به بهبود وضعیت قلبی و کاهش آریتمی‌ها کمک کنند. تغییرات در شیوه زندگی، شامل رژیم غذایی سالم، فعالیت بدنی منظم، مدیریت استرس، استفاده از مکمل‌های طبیعی، طب سوزنی و بهبود کیفیت خواب، می‌توانند نقش مهمی در بهبود عملکرد قلب و کاهش علائم آریتمی داشته باشند؛ با این حال، مشاوره و همکاری با پزشک پیش از هرگونه تغییر در شیوه زندگی یا شروع درمان‌های طبیعی ضروری است.

 

تنظیم‌گر: علیرضا محمودی فرد مدرس درس فیزیولوژی در دانشگاه و محقق سبک زندگی سالم

  • نویسنده : علیرضا محمودی فرد