به گزارش کلام قلم، تحلیل در مورد هر دیتایی، لازم و مهم است؛ با توجه به اینکه دادههای اقتصادی، بسیار ارزشمند و حائز اهمیت تلقی میشوند، تحلیلهای آنها نیز بسیار مهم و موثر است؛ حال، هر چه تحلیلها درستتر و دقیقتر باشند، خروجیهای حاصله، مفیدتر و قابل استنادتر خواهند بود. یافتن راهحل برای هر مسالهای […]
به گزارش کلام قلم، تحلیل در مورد هر دیتایی، لازم و مهم است؛ با توجه به اینکه دادههای اقتصادی، بسیار ارزشمند و حائز اهمیت تلقی میشوند، تحلیلهای آنها نیز بسیار مهم و موثر است؛ حال، هر چه تحلیلها درستتر و دقیقتر باشند، خروجیهای حاصله، مفیدتر و قابل استنادتر خواهند بود. یافتن راهحل برای هر مسالهای علیالخصوص مسائل اقتصادی، بسیار مهم و با ارزش است.
با توجه به اینکه تحلیلهای اقتصادی برای رسیدن به راهحلهایی که در آینده مورد استفاده قرار میگیرند، بهکار میروند، لذا طبیعتا مبتنیبر ارزیابی وقایعی هستند که در آینده اتفاق میافتند؛ دشوارترین بخش یک تحلیل اقتصادی همچون تحلیلهای دیگر، ارزیابی کمیتهای مرتبط با آینده است؛ در حقیقت، پیشبینی آینده همواره سخت و چالشبرانگیز است؛ با توجه به اینکه در دنیای واقعی غالبا سیستمها، غیرخطی و چند ورودی-چند خروجی هستند و عدمقطعیتهای زیادی نیز وجود دارد و همچنین شرایط و محیط دائمالتغییرند، همواره پیشبینی، کاری دشوار و نادقیق خواهد بود. ارزیابیها بیشتر مبتنیبر نتایج گذشته و روال قبل بوده و معمولترین منبع اطلاعات در مورد نتایج گذشته، اطلاعات مربوط به سوابق تشکیلات اقتصادی است؛ در اغلب موارد، اطلاعات و خروجیهای قبلی، بهعنوان ورودیهای جدید سیستم تلقی و اِعمال میشوند؛ بررسی سوابق، برای حصول ارزیابیهای مثمرثمر و پرارزش، باید مکررا در خصوص سوابق آماری اقتصادی و مهندسی، با ارزیابی و قضاوت درست و تحلیل منطقی و معقول اجرا شود.
تجزیه و تحلیل اقتصادی در شرایط عدم اطمینان، امری چالشبرانگیز است؛ ورود ریسک در مطالعات اقتصادی، استفاده از اصول احتمالات و چنین مواردی، برای بسیاری از آنالیزوهای اقتصادی، کار راحتی نیست؛ چنین کارهایی نیاز به دانش اقتصادی، آموختن روشهای مختلف و رایج مربوطه و نحوه بهکارگیری آنها در مسائل و سیستمهای مرتبط دارد.
به قلم: علیرضا محمودی فرد – مدرس درس اقتصاد مهندسی در دانشگاه و کارشناس تحقیق و توسعه شرکت فنی و مهندسی آریا اندیشه صنعت اکسین
- نویسنده : علیرضا محمودی فرد