تحلیلی درخصوص اقتصاد ملی هندوستان – علیرضا محمودی فرد
تحلیلی درخصوص اقتصاد ملی هندوستان – علیرضا محمودی فرد
تردیدی نیست که کشور هندوستان جزو اقتصادهای برتر جهان به شمار می‌آید و این برتری، روند رو به رشدی دارد، تا حدی که پیش‌بینی می‌شود این کشور حتی تا رتبه سوم برترین اقصادهای دنیا بیاید؛ نیروی کار بسیار زیاد و مدیریت نسبتا مناسب این نیروی کار، مهم‌ترین علت پیشرفت این کشور در سال‌های اخیر بوده است.

به گزارش پایگاه خبری کلام قلم، تردیدی نیست که کشور هندوستان جزو اقتصادهای برتر جهان به شمار می‌آید و این برتری، روند رو به رشدی دارد، تا حدی که پیش‌بینی می‌شود این کشور حتی تا رتبه سوم برترین اقصادهای دنیا بیاید؛ نیروی کار بسیار زیاد و مدیریت نسبتا مناسب این نیروی کار، مهم‌ترین علت پیشرفت این کشور در سال‌های اخیر بوده است.

مقدمه

اقتصاد هندوستان یکی از بزرگ‌ترین اقتصادهای دنیا و جزو سریع‌ترین اقتصادهای در حال رشد جهان محسوب می‌شود. با جمعیتی بیش از ۱٫۴ میلیارد نفر، هندوستان پرجمعیت‌ترین کشور دنیا، دارای بازاری وسیع و پتانسیل‌های اقتصادی فراوان است. این یادداشت به بررسی وضعیت کنونی اقتصاد هندوستان، چالش‌ها و فرصت‌های موجود می‌پردازد.

  1. وضعیت اقتصادی

۱٫۱٫ تولید ناخالص داخلی (GDP)

طبق گزارش بانک جهانی، تولید ناخالص داخلی هندوستان در سال ۲۰۲۲ حدود ۳٫۳۹ تریلیون دلار بوده و پیش‌بینی می‌شد که در سال ۲۰۲۳ به ۳٫۵۶ تریلیون دلار افزایش یابد (World Bank, 2023)؛ این رشد به‌دلیل افزایش تقاضای داخلی، سرمایه‌گذاری‌های دولتی و خصوصی و صادرات کالاهای خدماتی می‌باشد.

۱٫۲٫ ساختار اقتصادی

اقتصاد هندوستان شامل سه بخش اصلی است:

کشاورزی: حدود %۱۸ از GDP و %۴۲ از نیروی کار کشور را شامل می‌شود. محصولات اصلی شامل برنج، گندم، پنبه و ادویه‌جات است (Food and Agriculture Organization, 2023).

صنعت: این بخش حدود %۳۰ از GDP را تشکیل می‌دهد و شامل صنایع خودروسازی، صنایع دارویی و تولید الکترونیک می‌شود (OECD, 2023).

خدمات: بزرگ‌ترین بخش اقتصاد هندوستان با سهمی حدود %۵۲ از GDP است که شامل بانکداری، فناوری اطلاعات و گردشگری است (Ministry of Statistics and Programme Implementation, 2023).

  1. چالش‌های اقتصادی

۲٫۱٫ فقر و نابرابری

اگرچه نرخ فقر در هندوستان کاهش یافته است، اما هنوز حدود %۲۲ از جمعیت در زیر خط فقر زنده می‌مانند؛ همچنین، نابرابری درآمدی در این کشور در حال افزایش است (United Nations Development Programme, 2023).

۲٫۲٫ بیکاری

نرخ بیکاری به‌طور متوسط در حدود %۷٫۷ است، که به‌دلیل جهانی‌شدن و تغییرات در بخش‌های صنعتی و خدماتی، فشار بر اشتغال را افزایش داده است (International Labour Organization, 2023).

۲٫۳٫ زیرساخت‌ها

زیرساخت‌های ناکافی در هندوستان، یکی از چالش‌های عمده است. مناطق روستایی به‌ویژه در زمینه دسترسی به آب، برق و حمل و نقل، با مشکلاتی مواجه هستند (Asian Development Bank, 2023).

  1. فرصت‌های اقتصادی

۳٫۱٫ بازار دیجیتال

هندوستان به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین بازارهای دیجیتال در جهان شناخته می‌شود و وجود بیش از ۷۰۰ میلیون کاربر اینترنتی، پتانسیل بالایی را برای رشد استارتاپ‌ها و کسب‌وکارهای دیجیتال فراهم می‌کند (NASSCOM, 2023).

۳٫۲٫ انرژی‌های تجدیدپذیر

در سال‌های اخیر، هندوستان به یک بازیگر اصلی در انرژی‌های تجدیدپذیر تبدیل شده است. این کشور دارای اهداف بلندپروازانه‌ای برای دست‌یابی به ۵۰۰ گیگاوات ظرفیت انرژی تجدیدپذیر تا سال ۲۰۳۰ است (International Renewable Energy Agency, 2023).

۳٫۳٫ سرمایه‌گذاری خارجی

هندوستان با جذب سرمایه‌گذاری‌های خارجی مستقیم (FDI) به‌عنوان یک مقصد مطمئن برای سرمایه‌گذاران، می‌تواند به رشد اقتصادی و ایجاد اشتغال کمک کند. در سال ۲۰۲۲، این میزان به حدود ۸۳ میلیارد دلار رسید (Department for Promotion of Industry and Internal Trade, 2023).

  1. جمع‌بندی و نتیجه‌گیری

اقتصاد هندوستان به‌عنوان یک اقتصاد در حال رشد و با پتانسیل بالا در زمینه‌های مختلف، با چالش‌های قابل توجهی روبروست. انجام سیاست‌های اقتصادی مؤثر و سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌ها و افزایش دسترسی به خدمات می‌تواند به بهبود وضعیت اقتصادی و اجتماعی کشور کمک کند.

 

با گردآوری: علیرضا محمودی فرد دبیر واحد اقتصادی پایگاه خبری آسان تکنولوژی

  • نویسنده : علیرضا محمودی فرد