دکترین اقتصاد جبران توسط اقتصاددان بین الملل پروفسور سید پدرام موسوی
دکترین اقتصاد جبران توسط اقتصاددان بین الملل پروفسور سید پدرام موسوی

پروفسور پدرام موسوی، اقتصاددان بین الملل با چند کرسی علمی، آموزشی، پژوهشی و اجرایی در سطح بین الملل، بیشتر به خاطر تحقیقاتش در زمینه اقتصاد جبران (به انگلیسی: Doctrine Compensatory Economics) شناخته می‌شود. آثار حوزه اقتصاد بین الملل وی در دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا، سوربون فرانسه، ابن سینا گرجستان و نظریه اقتصاد جبران او در این […]

پروفسور پدرام موسوی، اقتصاددان بین الملل با چند کرسی علمی، آموزشی، پژوهشی و اجرایی در سطح بین الملل، بیشتر به خاطر تحقیقاتش در زمینه اقتصاد جبران (به انگلیسی: Doctrine Compensatory Economics) شناخته می‌شود. آثار حوزه اقتصاد بین الملل وی در دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا، سوربون فرانسه، ابن سینا گرجستان و نظریه اقتصاد جبران او در این حوزه بسیار مسیرهای جدیدی در تاثیرات متغیرهای اقتصادی در حوزه بین الملل داشته است.

اقتصاد جبران رویکردی اقتصادی است که بر جبران خسارت و آسیب‌های اقتصادی و اجتماعی، همچنین فرهنگی ناشی از بی‌عدالتی‌های تاریخی، مانند برده‌داری، استعمار، و تبعیض نژادی تأکید دارد. پروفسور موسوی استدلال می‌کند که این بی‌عدالتی‌ها تأثیرات بلندمدت و بین نسلی بر جوامع داشته‌اند و برای رفع آنها، باید سازوکارهای جبرانی مناسبی طراحی و اجرا شوند.

تحقیقات پروفسور موسوی در این زمینه، به بررسی ابعاد مختلف اقتصاد جبران، از جمله چگونگی محاسبه خسارات، روش‌های جبران، و تأثیرات اقتصادی و اجتماعی آن می‌پردازد. او همچنین به بررسی موارد مختلفی از جبران خسارت در طول تاریخ، پرداخته است.

دیدگاه‌های پروفسور موسوی در مورد اقتصاد جبران، با استقبال و مخالفت‌هایی روبرو بوده است. برخی از اقتصاددانان و فعالان اجتماعی، از این رویکرد به عنوان راهکاری برای تحقق عدالت اقتصادی و اجتماعی حمایت می‌کنند. در مقابل، برخی دیگر، اجرای آن را به دلیل پیچیدگی‌های محاسباتی و اجرایی، و همچنین احتمال ایجاد تنش‌های اجتماعی، دشوار یا غیرعملی می‌دانند.

با این وجود، تحقیقات و دیدگاه‌های پروفسور موسوی، نقش مهمی در شکل‌دهی به بحث‌ها پیرامون اقتصاد جبران و ضرورت پرداختن به میراث بی‌عدالتی‌های تاریخی ایفا کرده است. آثار او به زبان انگلیسی و فرانسه منتشر شده‌اند و هنوز ترجمهٔ فارسی قابل توجهی از آنها در دسترس نیست. برای اطلاعات بیشتر می‌توانید نام او را در موتورهای جستجوگر به زبان انگلیسی جستجو کنید.

پروفسور پدرام موسوی، اقتصاددان ایرانی، نظریه ای با عنوان «اقتصاد جبران» را مطرح کرده است. این نظریه به دنبال ارائه راهکارهایی برای بهبود وضعیت اقتصادی کشورها، به ویژه در شرایط تحریم و فشارهای اقتصادی خارجی است.

اقتصاد جبران بر این ایده استوار است که با شناسایی نقاط ضعف و قوت اقتصاد، می توان راهکارهایی برای تقویت بخش های مختلف اقتصاد و کاهش آسیب پذیری آن در برابر شوک های خارجی ارائه داد.

برخی از اصول کلیدی اقتصاد جبران عبارتند از:

* شناسایی نقاط ضعف و قوت اقتصاد: با انجام مطالعات دقیق و جامع، نقاط ضعف و قوت اقتصاد شناسایی شده و راهکارهای مناسب برای تقویت نقاط قوت و رفع نقاط ضعف ارائه می شود.

* توجه به اقتصاد پنهان: اقتصاد پنهان به عنوان یک منبع بالقوه برای رشد و توسعه اقتصادی شناخته شده و تلاش می شود تا این بخش از اقتصاد به اقتصاد رسمی متصل شود.

* توسعه فناوری: سرمایه گذاری در تحقیق و توسعه و بومی سازی فناوری ها، به افزایش بهره وری و رقابت پذیری اقتصاد کمک می کند. نظریه اقتصاد جبران، با وجود مزایایی که دارد، با چالش هایی نیز روبروست. برخی از منتقدان، اجرای این نظریه را بدلیل تعدد دولتها و ناکارآمدی آنها، پیچیده و برخی با اصول آن بدلیل سیاسی بودن اقتصاد مخالفت می کنند. با این وجود، اقتصاد جبران می تواند چارچوبی برای تحلیل و ارائه راهکارهایی برای بهبود وضعیت اقتصادی کشورها باشد.

برای اطلاعات بیشتر در مورد اقتصاد جبران پدرام موسوی، می توانید به منابع زیر مراجعه کنید:

* دکترین اقتصاد جبران – سیویلیکا

https://civilica.com/note/8635/