به گزارش کلام قلم، یکی از روشهای مدیریت پروژه، روشی است تحتعنوان پرت (PERT)؛ در خصوص توصیف روش PERT باید گفت: – نمودار PERT یک نمودار شبکه است که در روش بررسی برنامه ارزیابی، برای نشان دادن جدول زمانی یک پروژه، استفاده میشود؛ این نمودار، به مدیران پروژه اجازه میدهد مدتزمان پروژهها را بر اساس […]
به گزارش کلام قلم، یکی از روشهای مدیریت پروژه، روشی است تحتعنوان پرت (PERT)؛ در خصوص توصیف روش PERT باید گفت:
– نمودار PERT یک نمودار شبکه است که در روش بررسی برنامه ارزیابی، برای نشان دادن جدول زمانی یک پروژه، استفاده میشود؛ این نمودار، به مدیران پروژه اجازه میدهد مدتزمان پروژهها را بر اساس تجزیه و تحلیل توالی کار، تخمین بزنند؛ پس توالی کار، معیار اصلی است.
– نمودارهای PERT توسط مدیران پروژه، برای ایجاد برنامههای واقعبینانه با هماهنگی فعالیتها و تخمین مدت آنها با اختصاص سه برآورد زمانی برای هر یک (خوشبینانه، به احتمال زیاد و بدبینانه) استفاده میشوند؛ این مساله باعث میشود نمودارهای PERT هنگام برنامهریزی پروژههایی که مدت فعالیت آنها نامشخص است، مفید باشند. نمودارهای PERT وقتی با نرمافزار برنامهریزی آنلاین پروژه ترکیب میشوند، قدرتمندتر هستند و تجزیه و تحلیل دادهها را برای مدیر پروژه ساده میکنند.
در مورد تاریخچه نمودارهای PERT باید اشاره شود:
تکنیک ارزیابی و بررسی برنامه (PERT) سالهاست که در مدیریت پروژه وجود دارد؛ این تکنیک برای اولینبار توسط نیروی دریایی ایالات متحده ساخته شده است؛ آنها در سال ۱۹۵۷، پروژههای ویژه نمودار PERT را برای کمک به پروژه زیردریایی هستهای Polaris خود ایجاد کردند؛ از آن زمان، مدیران پروژه از تکنیک ارزیابی و بررسی برنامه در کلیه صنایع و حتی در بازیهای المپیک زمستانی ۱۹۶۸ در گرنوبل استفاده کردهاند.
حال چرا از روش PERT در مدیریت پروژه استفاده میشود؟
نمودار PERT، مسیر بحرانی را برای تخمین حداقل زمان لازم، به جهت اجرای کلیه وظایف یک پروژه مشخص میکند؛ این کار با بررسی خرابی پروژه، برآورد مدتزمان هر فعالیت، وابستگیهای بین آنها و ترتیب انجام آنها صورت میگیرد؛ با این نمودارها میتوانید:
– پروژههای پیچیده را ساده کنید.
نمودارهای PERT به مدیران پروژه کمک میکنند تا پروژههای پیچیده را کنترل کنند؛ آنها مفید هستند، زیرا تخمین میزنند چه مدت برای برنامهریزی پروژه نیاز دارید و چه منابعی موردنیاز است؛ ماهیت نمودار PERT و ساختار تجزیه آن، به تجسم پیچیدگی یک پروژه و وابستگیهای بین هر مرحله از فرآیند، کمک میکند.
– چندین بخش و کارشناسان موضوع را درگیر کنید.
نمودار PERT همچنین بهعنوان ابزاری برای مدیریت پروژه عمل میکند که دادههای مربوط به هر بخشی را که روی پروژه کار میکنند، بهسمت خود جذب خواهد کرد؛ این مهم به مدیران پروژه کمک میکند تا مشخص کنند چه کسی چه کاری انجام میدهد و مسئولیتهای واضحی را برای آن فعالیتها، فراهم میکند؛ ارتباط قوی بین بخشها تسهیل میشود و اهداف استراتژیک کلی سازمان، بهتر هماهنگ خواهد شد.
– فرضیات را کاوش کنید.
یکی دیگر از مزایای استفاده از نمودار PERT این است که به مدیران پروژه اجازه میدهد سناریوهایی را در صورت وجود ایجاد کنند. با نگاشت وظایف، زمان و منابع یک پروژه، میتوانید بهسرعت ببینید که چه چیزی کار میکند و چه چیزی مفید نیست؛ این مساله باعث صرفهجویی در وقت زیادی میشود؛ این انعطافپذیری باعث میشود نمودارهای PERT در مدیریت پروژه، مفید واقع شوند.
– وظایف را سازماندهی و برنامهریزی کنید.
نمودارهای PERT به شما ایده میدهند که پروژه چه مدت باید طول بکشد؛ در کنار آنها میتوانید از یک نمودار گانت هم استفاده کنید تا با جمعآوری تمام وظایف خود در یک جدول زمانی پروژه، بهرهوری بیشتری داشته باشید؛ مدتزمان هر کار را تخمین بزنید، نقاط عطفی را تنظیم کنید تا هنگام حرکت بهتر ردیابی شوند؛ همچنین میتوانید از یک مرحلهبهمرحله دیگر، کار تیمی خود را تعیین کنید.
علیرضا محمودیفرد – مشاور بازاریابی صادراتی در کشورها، در مرکز مشاوره کسب و کار و خدمات کارآفرینی و اشتغال پرتو مدیران خلیج فارس
- نویسنده : علیرضا محمودی فرد