کلام قلم / به گزارش پایگاه خبری رهرونیوز و به نقل از روابطعمومی شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی، اهمیت این طرح زمانی بیشتر مشخص میشود که بر اساس آمار جهاد کشاورزی خوزستان، سالانه بیش از ۷۵ نوع خرمای باکیفیت در استان تولید میشود اما به دلیل نبود صنایع بستهبندی و فرآوری مناسب، ارزشافزوده این […]
کلام قلم / به گزارش پایگاه خبری رهرونیوز و به نقل از روابطعمومی شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی، اهمیت این طرح زمانی بیشتر مشخص میشود که بر اساس آمار جهاد کشاورزی خوزستان، سالانه بیش از ۷۵ نوع خرمای باکیفیت در استان تولید میشود اما به دلیل نبود صنایع بستهبندی و فرآوری مناسب، ارزشافزوده این محصول در جیب کشورهای مجهّز به این صنایع، سرازیر میشود.
توسعه صنایع بستهبندی، صنایع تبدیلی و فرآوری خرما در خوزستان به عنوان دومین تولیدکننده خرمای کشور، علاوه بر اشتغالزایی و ارزشافزوده، باعث جلوگیری از خام فروشی خرما میشود.
توانمندسازی روستاهای پیرامونی نیشکر با توسعه صنایع فرآوری خرما
در این بین، وجود نخلستانهای پُربار در مناطق پیرامونی صنعت نیشکر، فرصت مناسبی را برای راهاندازی صنایع تبدیلی و فرآوری خرما در این صنعت شیرین ایجاد کرده است. مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی بر این نظر است که ایجاد صنایع بستهبندی و فرآوری خرما در شکرستان ایران میتواند کام خوزستان را از فرصتهای ایجاد شده شیرینتر از گذشته کند.
توانمندی روستاها با توسعه صنایع پایین دستی خرما، موضوعی است که دکتر عبدعلی ناصری به آن اشاره کرد و گفت، طرح ایجاد صنایع بستهبندی، صنایع تبدیلی و فرآوری خرما در صنعت نیشکر با هدف توانمندی روستاها، اشتغالزایی بهتر و بالا بردن ارزشافزوده این محصول به تصویب رسیده است.
راه هموار نیشکر برای فرآوری خرما
در همین زمینه، رئیس کمیته سرمایهگذاری شرکت توسعه نیشکر نیز تصویب چنین طرحهایی را متناسب با ظرفیتهای صنعت نیشکر، گامی در راستای ایجاد اشتغال و تولید پایدار در استان برشمرد.
دکتر مقداد محمودی افزود، طرح ایجاد صنایع بستهبندی، صنایع تبدیلی و فرآوری خرما با همکاری کمیته سرمایهگذاری شرکت توسعه نیشکر و همکاری کشت و صنعت حکیم فارابی خوزستان اجرایی خواهد شد.
به گفته عضو هیئت مدیره شرکت توسعه نیشکر، وجود نخلستانهای شادگان، آبادان و خرمشهر با خرمایی مرغوب در پیرامون طرحهای نیشکر، راه را برای راهاندازی صنایع فرآوری این محصول در صنعت نیشکر هموار میکند.
جلوگیری از خام فروشی خرمای خوزستان
مدیرعامل کشت و صنعت حکیم فارابی خوزستان نیز با اشاره به طرح پیشنهاد این شرکت گفت، با وجود افزایش تولید خرما در سالهای اخیر، اما ضعف در صنایع فرآوری و بستهبندی آن محسوس است و خرمای تولیدی استان به صورت خام و بدون فرآوری صادر میشود.
جمال سعودی، خوزستان را یکی از قطبهای مهم تولید خرمای کشور دانست که با اجرایی شدن طرح پیشنهادی و ایجاد ارزش افزوده، سود بیشتری از صادرات این محصول نصیب استان خواهد شد.
بر اساس این گزارش، در جلسه کمیته سرمایهگذاری شرکت توسعه نیشکر که یکشنبه (۱۸ تیرماه) برگزار شد، مزایا و توجیه اقتصادی طرح ایجاد صنایع بستهبندی، صنایع تبدیلی و فرآوری خرما مورد بررسی قرار گرفت.
طبق این طرح، ۱۵۰ هزار تن خرما فرآوری و بسته بندی میشود. همچنین طی ۴ فاز اجرایی علاوهبر فرآوری و بستهبندی با راهاندازی واحدهای تولید خمیر خرما، پودر هسته خرما، شکلات خرما، الکل، سرکه و روغن خرما، ضایعات این محصول به صفر میرسد.